Att måla om i det egna hemmet kan vara ett enkelt sätt att göra om och förändra hemmamiljön utan att det kostar allt för mycket. Lite färg kan göra så mycket. Oavsett om man väljer att fräscha upp bostadens samtliga ytskikt eller bara måla om begränsade ytor kan skillnaden bli mycket stor.

Billig renovering med färg

Att måla om är oftast mycket mer kostnadseffektivt än att uppdatera ett rum eller en bostad på andra sätt. Genom att bara ändra färgen får man en stor förändring utan att behöva göra sig av med möbler och andra föremål för att byta ut dem mot nya. Ofta kan hela känslan i ett hem ändras bara genom att man väljer att måla om i en ljusare färg som bättre reflekterar ljuset eller genom en fondvägg som livar upp och ger den där lilla extra touchen som rummet behöver. Färg behöver du såklart och då kan vi rekommendera kvalitativ målarfärg från Blå Huset i Sollentuna.

Förberedelser är viktiga

Att måla inomhus är inte lika krävande som att måla utomhus men det finns ändå en del saker som man bör tänka på innan man sätter igång med målningen. Det är tråkigt men det måste också sägas: när det kommer till målning så är förberedelserna a och o. Det är till exempel viktigt att behandla den yta som skall målas på rätt sätt. Utför man inte dessa förberedelser på korrekt sätt så riskerar man också kvaliteten på det slutliga resultatet. Gammal färg skall tas bort, det skall skrapas, slipas och sandpappras. Målartvätt kan också vara ett bra hjälpmedel för att få bort smuts och fett som kan göra det svårt för färgen att fästa.

Grundmåla

En annan viktig sak är att göra en ordentlig och noggrann grundmålning innan man börja föra på den slutliga färgkulören. Utför man förberedelserna enligt konstens alla regler så kan man också vara säker på att målningen kommer att bli bra och att man kommer att kunna njuta av det färdiga resultatet.