Trots att garageportar är något som generellt sett har en väldigt lång livslängd, så kan det trots allt ibland vara dags för ett byte av dessa. För ett byte av garageport är det bäst att anlita professionella hantverkare som kan göra detta åt en, allt för att se till så att det görs på rätt sätt. Garageportar är nämligen stora och tunga, så att ha en sådan som inte är monterad på ett korrekt sätt kan utgöra fara.

Självklart har själva kunden sista ordet när det gäller val av garageport, men eftersom det finns ett så pass stort utbud av dessa så kan det ändå vara bra med en hjälpande hand. Det absolut bekvämaste och säkraste alternativet är en garageport som är motorstyrd, och framför allt en sådan som även är en så kallad takskjutport. Dessa går automatiskt in under garagetaket när man fäller upp dem, så de tar därför inte mycket plats och är mycket smidiga. Dessa kommer båda med eller utan motor, men vill man som sagt ha det så bekvämt och säkert som möjligt så rekommenderas en motor. Då kan man alltså med en fjärrkontroll öppna porten utan att behöva gå ur bilen och själv dra upp den, något som förstås kan vara väldigt bekvämt kalla vinterkvällar och liknande.

En vanlig missuppfattning är att priserna automatiskt skjuter i höjden om man väljer en motorstyrd port. Trots att det förstås blir något dyrare med motorstyrning än utan, så är det dock inte sant att detta skulle få priserna att stiga jättemycket. Med tanke på att en garageport är något som man sägs behöva byta ungefär var 30:e år, så resonerar i alla fall vi som så att det är bättre att spendera lite mer och se till så att man får en port som håller hög kvalitet, snarare än att enbart fokusera på billiga priser.